Spara, låna och slösa

publicerat i Allmänt;
Ofta blir jag enormt frustrerad över att min ht inte går att förklara på ett bra sätt. Skrev om en jämförelse med skedar i ett av  det första inläggen här. Men för någon som aldrig har upplevt ht så är det oerhört svårt att föstå. 
 
Kom på en egen liknelse som kanske kan göra det lite klarare
 
Du har länge gått och velat göra om köket. Du sparar och sparar men kommer aldrig riktigt upp i de summor som behövs. Du går till banken och ber om ett lån. Du får lånet men då tillkommer räntan på de lånade pengarna. Efter ettt tag sitter du där med ditt sprillans nya kök men med en extra utgift varje månad som gör din plånbok tommare och tommare.
Tänk på ht som ränta. Allt du gör får du betala extra för. Du kan låna energi  men du måste betala tillbaka. Likadant med HT. Man kan spara på energin så att man har till oförutsedda utgifter - men om man måste låna energi eller övertrasserar kontot så blir skulden övermäktig till  slut.
 
Det är fortfarande helt obegripligt hur en liten liten skitinsekt kan ställa till det såhär. 
 
Har haft en del personliga saker som varit jobbiga senaste veckorna. Min mamma gick och ramlade och slog axeln ur led och fick opereras för en fraktur hon fick samtidigt. I tisdags förra veckan opererades min son. de tog bort en tumör i magen  på honom. En lång och svår operation. Men allt gick tack o lov bra och blir bättre och bättre för varje dag som går. 
Två av de viktigaste människorna i mitt liv  har inte mått bra inom loppet av  veckor. All oro och nervspänning har tärt på den lilla energi jag har. Jag känner mig helt slutkörd nu. Mina reserver är tömda och jag har en mental energiskuld som kommer ta lång tid att betala av. jag är trött hela tiden. 
 Så ta inte din mentala kapacitet för given och var rädd om den
Utsätt inte den för risker om du kan skydda dig. 
 
Ha det bäst - och VACCINERA dig.